در زمانهاي دور هميشه پدرها صبح زود راهي نانوايي ميشدند و نان تازه ميخريدند و مادرها صبح به بازارهاي محلي ميرفتند و مايحتاج آشپزي روز را تهيه مينمودند و غذاهاي فريزري در کار نبود اما امروزه به دليل مشغله کاري پدران و مادران و نحوه زندگي افراد، ناگزير به نگهداري برخي مواد در فريزر ميباشيم. اما نکته مهم اين است که چه ظروفي براي نگهداري آنها بايد به کار ببريم تا مناسب باشد و کمترين آسيب را به ماده غذايي برساند. امروزه مواد بستهبندي پلاستيکي بيشترين جايگاه را نسبت به مواد ديگر براي بستهبندي مواد غذايي دارد، اين مواد به دليل سبک بودن، ارزان بودن و سهولت کاربرد بر مواد ديگر ترجيح داده ميشود.
مواد بستهبندي پلاستيکي
در اين مواد بايد به مسئله نفوذناپذيري نسبت به اکسيژن و بخار و براي برخي از مواد غذايي نور و ميزان مهاجرت ذرات (که همان مونومرها ميباشند) به مواد غذايي توجه نمود.
اين مواد به صورت پلياتيلن، پليپروپيلن، پليونييل کلرايد، پلياستايرن و ... در صنعت بستهبندي مواد غذايي به کار گرفته ميشوند.
نحوه بستهبندي
توصيه ميشود ترجيحاً از ظروف شيشهاي و سراميکي مناسب براي بستهبندي مواد غذايي در فريزر استفاده گردد و بهمدت زمان نگهداري هر مادهغذايي هم توجه گردد، از ظرفهاي گرد و بدون گوشه استفاده شود و درهاي آن کاملاً محکم و بدون نفوذ باشد و اگر از ظروف پلاستيکي استفاده مينماييد حتماً ظروفي تهيه نماييد که بر روي آن food grade و يا مناسب براي نگهداري مواد غذايي اعلام شده باشد. سعي کنيد اين ظروف را از دستفروشان (به دليل احتمال به کارگيري پليمرهاي ضايعاتي و چند بار استفاده براي ساخت اين ظروف) تهيه ننماييد.
ظروف شيشهاي و پلاستيکي و همچنين ظروف پليمري با علامت food grade، به دليل عدم مهاجرت مواد مضر به مواد غذايي مناسب ميباشند. اما اگر شکستگي و يا ترک در هر يک ديده شد ديگر مناسب براي نگهداري مواد غذايي نيستند.
کيسههاي فريزر نيز از مواد پرمصرف در نگهداري مواد غذايي هستند. لذا هنگام استفاده، حتماً
کيسههاي شفاف داراي پروانه ساخت و داراي مشخصات کامل توليدي و با مشخصات food grade تهيه نماييد.
توصيه ميشود مواد غذايي به صورت گرم در آنها ريخته نشود، هواي داخل کيسه کاملاً خالي گردد، هيچگونه نشتي در کيسه ديده نشود، براي استفاده از بخشي از مواد غذايي تمامي کيسه از فريزر خارج نگردد چون از انجماد خارج شده و انجماد مجدد آن از ارزش غذايي ميکاهد، سعي کنيد
مواد غذايي را به اندازه مصرف هر وعده خود در کيسهها نگهداري نماييد.
کيسهها بايد مانع خروج رطوبت مواد غذايي گردند، در فريزر ترک و شکستگي در آنها ايجاد نگردد.
مقاوم به نفوذ چربي و روغن و همچنين بو از محيط فريزر، باشد، بايد بتواند بوي مواد غذايي موجود در خود را حفظ نمايد، بستهها را در فريزر به گونهاي قرار دهيد تا هوا بتواند در بين آنها جابجا شود، درصورت انباشتگي فريزر شرايط نگهداري مواد غذايي نامناسب ميگردد.
توصيه ميشود براي نگهداري نان در فريزر از کيسههاي فريزر که سوراخدار هستند و مناسب براي نان ميباشند استفاده نماييد. در هنگام استفاده از دستگاه مايکروويو براي گرم کردن مواد غذايي آنها را با کيسه فريزر يا ظروف پلاستيکي که مناسب براي مايکروويو نميباشند در دستگاه نگذاريد زيرا در درجه حرارتهاي بالا مهاجرت پليمرها به داخل مواد غذايي صورت ميپذيرد و به مرور زمان اين مواد در بدن ايجاد سرطان مينمايند.
شماره استاندارد : 2044